Cum se foloseste cupa menstruala: Ghid complet

Cupa menstruală este o opțiune modernă și ecologică pentru gestionarea menstruației. Deși există multe informații disponibile despre acest produs, este important să înțelegem cum să o folosim corect pentru a beneficia de avantajele pe care le oferă. În acest articol, vom explora toate aspectele legate de cupa menstruală, inclusiv modul de utilizare, mărimi disponibile și întrebări frecvente.

  1. Ce este cupa menstruală?

Cupa menstruală este un dispozitiv reutilizabil, fabricat din silicon sau cauciuc medicinal, conceput pentru a colecta fluxul menstrual în timpul perioadei. Acesta este plasat în vagin și se adaptează perfect la pereții acestuia, asigurând o protecție excelentă împotriva scurgerilor și mirosurilor neplăcute.

  1. Cum se folosește cupa menstruală?

Pentru a folosi corect cupa menstruală, urmați acești pași:

a) Spala-te bine pe mâini cu săpun și apă înainte de a începe procedura.

b) Împătureste ușor cupa in una din formele prezentate pe instructiuni.

c) Găseste o poziție confortabilă (așezată, în picioare sau cu un picior pe vasul de toaletă) și relaxați-vă.

d) Introdu cu grijă cupa menstruală în vagin, ținând-o de marginea inferioară. Asigura-te că aceasta se plasează cât mai aproape de colul uterin.

e) Lasa cupa să se deschidă complet prin împingerea ușoară a marginilor sale.

f) Asigura-te că cupa este plasată corect și nu există scurgeri. Poti roti ușor cupa pentru o poziționare optimă.

g) Cupa menstruală poate fi purtată în mod sigur până la 12 ore, în funcție de intensitatea fluxului menstrual. După această perioadă, scoate-o, golind conținutul în toaletă.

  1. Cupa menstruală și urinarea

Multe femei se întreabă dacă pot urina cu cupa menstruală în interior. Răspunsul este da! Cea mai bună parte a folosirii unei cupe menstruale este că nu interferează cu funcțiile naturale ale corpului. Nu trebuie să o scoateți pentru a urina sau pentru a defeca. Cu toate acestea, asigura-te că menții o igienă corespunzătoare pentru a evita contaminarea.

  1. Mărimi disponibile 

Cupele menstruale vin în diverse mărimi pentru a se potrivi cât mai bine nevoilor fiecărei femei. Mărimea potrivită depinde de vârsta, istoricul nașterilor sau intensitatea fluxului menstrual. De obicei, există mărimi mici, medii și mari. Citirea recomandărilor producătorului este esențială în alegerea mărimii potrivite.

  1. Sterilizarea și întreținerea cupei menstruale

Înainte de prima utilizare și între fiecare ciclu menstrual, cupele menstruale trebuie să fie sterilizate pentru a preveni infecțiile. Pentru sterilizare, fierbeți cupa în apă pentru aproximativ 5-10 minute sau puteti folosi paharul pentru sterilizare disponibil pe chilotis.com. În timpul menstruației, se recomandă golirea și clătirea cupei de fiecare dată când o scoateți. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului pentru întreținerea corespunzătoare a cupei.

  1. Alegerea celei mai bune cupe menstruale

Adevarul este ca nu exista cea mai buna cupa menstruala universal valabila. Cea mai buna cupa menstruala este cea cu care te simti cel mai confortabil. Pentru femeile care sunt la inceput de drum cu folosirea cupei menstruale, sunt recomandate cupele cu codita alungita, pentru a putea fi introdusa cu ajutorul aplicatorului pentru cupa menstruala. Cand vine vorba de alegerea primei cupe menstruale, clientele noastre prefera pachetul "Cup Lover" format din cupa menstruala Classy si aplicatorul pentru cupa menstruala.

  1. Cupa menstruală la mare și activități fizice

Unul dintre avantajele utilizării cupei menstruale este că puteți participa la activități fizice și vă puteți bucura de plajă și înot fără griji. Cu toate acestea, asigurați-vă că ați plasat corect cupa înainte de a vă angaja în orice activitate pentru a preveni scurgerile.

Folosirea corectă a cupei menstruale poate fi o experiență excepțională pentru multe femei. Este important să acordați timp pentru a vă obișnui cu ea și să fiți răbdătoare în primele încercări. Cu timpul, veți descoperi că cupa menstruală devine o opțiune convenabilă, ecologică și confortabilă pentru gestionarea menstruației.

Poti citi aici despre aplicatorul pentru cupe menstruale, produsul nostru unic in Romania.

 

 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.