Sustenabilitate

Misiunea noastra

Misiunea noastră este de a le da femeilor posibilitatea de a prelua controlul asupra sănătății lor menstruale și de a reduce deșeurile din mediul înconjurător, oferind opțiuni alternative la produsele tradiționale de unică folosință.

  • Ce?

    Comercializam produse menstruale reutilizabile, din materiale de inalta calitate, la preturi accesibile, si le livram pana la tine acasa.

  • De ce?

    Credem cu adevarat in faptul ca menstruatia nu mai este un subiect tabu, iar confortul si buna dispozitie nu sunt un lux.

  • Cum?

    Contestam tabuurile impartasind povestile femeilor, vorbind despre subiecte stigmatizate si creand produse care schimba perioadele menstruale.

De la unica folosinta la reutilizabilitate

In medie, in fiecare tara, ajung la groapa de gunoi intre 150.000 si 200.000 de tone de tampoane si absorbante de unica folosinta, in fiecare an. Potrivit studiilor, absorbantele si tampoanele clasice pot contine pana la 90% plastic. O pereche de chiloti menstruali poate scapa mediul de peste 250 de deseuri de la produse de unica folosita, iar o cupa menstruala poate inlocuit peste 1600 de asemenea produse. Folosind produse menstruale reutilizabile, contribui direct la salvarea planetei.

Materiale prietenoase cu mediul

Folosim materiale de inalta calitate si durabile, pentru ca produsul final sa poata fi folosit cat mai mult pana sa ajunga la gunoi. De la bumbacul organic si pana la fibra de bambus, majoritatea materialelor folosite la fabricarea chilotilor menstruali si a absorbantelor reutilizabile sunt biodegradabile.

Prieteni cu animalele

Ne pasa de intreaga noastra planeta si de tot ce este pe ea. In timpul fabricarii produselor comercializate de noi, nici un animal nu are de suferit. Mai mult, prin inlocuirea absorbantelor de unica folosinta cu produse menstruale reutilizabile, protejam animalele din apa, care sunt afectate de poluarea cu plastic a oceanelor si raurilor.

Fara chimicale

Absorbantele si tampoanele clasice contin substante chimice care pot fi extrem de iritante si care pot provoca sondromul socului toxic. O parte din aceste substante sunt: acetona, clorometan, cloroform si cloroetan. Refuzam sa comercializam produse cu asemenea substante. La Chilotis gasesti doar produse sigure pentru corpul tau, care te ajuta sa treci cu brio peste perioada menstruala.

Educatia este cheia

Educatia privind menstruatia este esentiala pentru o lume deschisa si intelegatoare. Incercam sa facem cat mai multe postari educative pe retelele noastre de socializare si sa ajungem la cat mai multe femei. De aceea am creat ghidul menstruatiei, pentru a ajunge la cat mai multe femei care il pot descarca complet GRATUIT.

Fara plastic

Incercam sa folosim cat mai putin plastic in ambalarea produselor noastre. De aceeea, impachetam comenzile in cutii din carton reciclat.

Bumbac organic

Stiai ca la productia conventionala de bumbac se folosesc insecticide si erbicide? Aceste substante ajung in sol, iar mai apoi polueaza raurile si dauneaza mediului. Agricultura de bumbac foloseste, de asemenea, cantitati mari de apa pentru irigare. Am ales sa comercializam produse fabricate din bumbac organic, care este cultivat fara a folosi substante chimice dure si sintetice. Acest lucru asigura conditii de lucru sanatoase pentru fermierii care cultiva bumbac. Bumbacul oragnic este, de asemenea, mai rezistent si mai durabil decat bumbacul conventional.

Fibra de bambus

Fibra de bambus este un absorbant natural al umezelii. Calitatea absorbanta a bambusului este factorul principal pentru folosirea ei la fabricarea chilotilor menstruali si absorbantelor reutilizabile. Fibra de bambus lasa pielea sa respire si este foarte durabila. Este foarte matasoasa fiind similara cu cashmirul. Totodata mai sunt 4 calitati cheie:

1. Bambusul nu este daunator mediului si este o resursa regenerabila;

2. Fibra de bambus este antibacteriana, antifungica, antialergica si antistatica;

3. Bambusul absoarbe apa de 3-4 ori mai bine decat bumbacul;

4. Textilele realizate din bambus mentin temperatura cu 2-3 grade mai jos in timpul verii si 2-3 grade mai mult in timpul iernii.