Sfaturi pentru obținerea unui somn mai bun în timpul menstruației

Rareori discutăm despre relația dintre menstruație și insomnie. Medicii ne dau sfaturi de femei. Încercați să evitați exercițiile fizice intense în timpul menstruației, nu vă implicați în munci fizice grele și mențineți o minte liniștită și un somn bun. Din păcate, menstruația este adesea strâns asociată cu febra, starea de rău și insomnia. Deși există mulți factori care pot cauza creșterea ocazională și bruscă a temperaturii corpului în timpul menstruației, hormonii sunt de obicei un factor cheie și nu este nimic de care să vă faceți griji. Ca urmare a acțiunii hormonilor în organism, putem avea grijă de viața noastră de zi cu zi și trebuie să stim că aceste simptome se vor diminua sau vor dispărea treptat.

Limitați consumul de cofeină

Pe lângă faptul că blochează substanțele chimice care induc somnul în creier, cofeina produce, de asemenea, adrenalină și crește ritmul cardiac – poate interfera cu un somn bun, iar atunci când încerci să ațipești și ritmul cardiac crește, cu atât mai mult simți că transpiri și te supraîncălzești. În timp ce, în general, este o idee bună să evitați cofeina în timpul menstruației pentru a reduce crampele, si abținerea de la alcool poate ajuta, de asemenea, la prevenirea transpirațiilor nocturne.

Calmați-vă

Mai ușor de spus decât de făcut, nu-i așa? Cu toții am trecut prin asta – nu putem dormi pentru că suntem stresați, iar apoi și mai stresați pentru că nu am putut dormi. Este un ciclu neplăcut și frustrant care este greu de întrerupt. Din moment ce stresul este unul dintre principalele motive pentru care oamenii au probleme în a adormi în orice situație, găsirea unei modalități de a te relaxa poate fi cu siguranță benefică pentru un somn bun. Fie că este vorba de ceva la fel de simplu ca o respirație profundă sau de a asculta muzică linistitoare, este important să acordați atenție nivelului de stres și să vă acordați timp pentru a vă relaxa.

Beți ceaiuri cu efect relaxant înainte de culcare

Consumand aceste ceaiuri, previi aparitia crampelor si a stresului, si reduci problemele digestive. Ceaiul din frunze de zmeura este bautura de baza atunci cand vine vorba de crampele menstruale si durerile de stomac. Aceste contine frangina, aceasta din urma fiind cunoscuta pentru efectele antispastice.

Ceaiul de musetel este un alt aliat foarte bun pentru un somn odihnitor in tmipul menstruatiei. Acesta este foarte bine cunoscut pentru reducerea problemelor digestive. Acest lucru este deosebit de important în timpul perioadei menstruale.

Ceaiul de fenicul - Feniculul este foarte eficient în combaterea perioadelor dureroase. Conține fenchonă, o substanță care face ca această plantă perenă să fie eficientă împotriva pierderilor de sânge neplăcute prin reducerea spasmelor. Cu toate acestea, nu este recomandat să se consume mai mult de 7 grame de fructe uscate pe zi.

Evitați alimentele grase înainte de culcare

Incearcă să nu mănânci alimente picante în timpul menstruației, deoarece consumul de alimente picante în timpul menstruației este susceptibil să provoace simptome precum prelungirea perioadei menstruale, creșterea sângelui menstrual și dismenoree. Mai mult, consumul de alimente prea condimentate pentru o perioadă lungă de timp va afecta nivelul hormonal din organism, iar sângerarea pelviană este predispusă să apară. Femeile, în timpul menstruației au o rezistență scăzută. Consumul de alimente picante va stimula tractul gastro-intestinal și va provoca cu ușurință simptome precum durerile de gât. Consumul de alimente picante poate afecta, de asemenea, pielea, predispusă la acnee. Se recomandă ca femeile în timpul menstruației să se concentreze pe alimente ușoare și digerabile, păstrându-și în același timp abdomenul cald. Acestea pot bea apă cu zahăr brun și ghimbir. În timpul menstruației, trebuie să acordăm atenție îngrijirii vaginale si să schimbăm la timp produsele menstruale pe care le folosim. Deoarece femeile vor avea simptome de oboseală și slăbiciune în timpul menstruației, acordați atenție odihnei și evitați să stați până târziu, pentru a avea un somn bun.

Înapoi la natură


Atunci când ați adormit, efectuarea unor schimbări practice în dormitor și în rutina de culcare poate face o mare diferență în termoreglare. Materialele sintetice sunt mai predispuse să rețină căldura și să te facă să transpiri, așa că este mai bine să le eviți pe cât posibil. În schimb, optați pentru pijamale lejere din țesături naturale și lenjerie de pat din țesături respirabile și răcoroase, cum ar fi inul. În timpul perioadei de menstruație, poti face exerciții de calmare pentru a facilita evacuarea sângelui menstrual, cum ar fi mersul pe jos, plimbările în parc sau în jurul comunității. Plimbarea poate ajusta starea de spirit, ceea ce este foarte favorabil pentru evacuarea sângelui menstrual. De asemenea, puteți face yoga. Exercițiile de yoga sunt relativ liniștitoare și puteți asculta muzică de yoga, care este foarte benefică pentru condiționarea fizică și mentală a oamenilor.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.