Durerile Menstruale: +4 remedii pentru a trece peste ele.

Crampele menstruale, cunoscute si sub numele de dismenoree, sunt unele din cele mai intalnite simptome in perioada menstruala, in cazul unor femei, acest inconvenient isi face aparitia chiar si inainte de acesta perioada. Cele mai multe femei au parte de dureri menstruale groaznice, iar daca si tu esti una dintre ele, in acest articol iti voi oferi cele mai intalnite remedii pentru durerile menstruale care te vor ajuta sa treci mult mai usor peste perioada menstruala.

  • Aplica caldura peste zona abdominala.

Caldura produce un efect de relaxare a muschilor si astfel poate reduce semnificativ durerile menstruale. Poti umple o sticla cu apa calda si sa o aplici in zona abdominala. O baie sau un dus cu apa calda sunt, de asemenea, facile cand vine vorba de crampe. Da, dar ce facem atunci cand trebuie sa mergem la job? In acest caz exista o solutie mult mai avantajoasa si usor de folosit. Iti recomandam sa apelezi la plasturele menstrual pe care il poti gasi pe chilotis.com . Acesta contine carbune activ, iar dupa ce il deschizi incepe sa emane caldura si se foloseste drept remediu pentru durerile menstruale. Avantajele plasturelui menstrual: il aplici pe zona abdominala si emana caldura pana la 10 ore, il porti pe sub haine si nu se vede, muschii abdominali se vor relaxa, iar tu vei uita ca se afla acolo si ca esti la menstruatie.

  • Fa putina miscare

Exercitiile fizice de tip yoga sau simplul mers pe jos duc la cresterea fluxului de sange si la eliberarea endorfinelor, substante ce pot ajuta la ameliorarea durerilor menstruale. Daca stii ca de obicei te confrunti cu simptome menstruale severe mergi si plimba-te prin parc jumatate de ora. Sau poti sa mergi pe jos la job, in loc sa folosesti masina, daca ai aceasta posibilitate.

De asemenea, iti recomand sa faci sport regulat, in timp, crampele menstruale nu vor mai fi atat de intense. Nu uita sa te hidratezi! Hidratarea adecvata este esentiala in orice moment, mai ales in timpul menstruatiei. Iata cateva motive pentru care trebuie sa te hidratezi la menstruatie: previi deshidratarea cauzata de pierderea de sange din organism, ajuta la reducerea crampelor menstruale, mentinerea sanatatii generale.

  • Bea ceaiuri cu efect de relaxare

Ceaiurile sunt remedii excelente pentru extrem de multe afectiuni. De ce nu s-ar afla si crampele menstruale printre acestea? Musetelul, ghimbirul si salvia te pot ajuta sa scapi dureri, si sunt benefice pentru intreg organismul.

  • Mergi la un masaj de relaxare

Cand iti relaxezi intreg corpul, crampele menstruale se diminueaza semnificativ. Foloseste uleiuri cu efect calmant precum lavanda, valeriana sau iasomie.

  • Bonus: Cupa menstruală este un alt produs care face parte din remediile pentru dismenoree. Foarte multe femei au constatat  durerile menstruale s-au diminuat odată cu folosirea acesteiaSpecialiștii au explicat și acest fenomen. Cupa menstruală aplică o mică presiune pe mușchii uterini, aceștia fiind răspunzători pentru crampele menstruale. Această presiune nu le mai permite mușchilor  se contracte atât de mult, fapt ce duce la dureri cu intensitate mai mică.

Durerile menstruale pot deveni insuportabile. In acest caz iti recomandam sa consulti un medic specialist. In schimb, daca ai fost deja la medic si nu ai o anumita problema medicala, precum endometrioza, aceste remedii te vor ajuta sa treci cu mai multa usurinta peste perioada menstruala. Iar in cazul endometriozei, este posibil ca aceste remedii sa amelioreze intr-o mica masura durerile.

Ai grja de tine, hidrateaza-te si odihneste-te!

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.