Poti sa urinezi cu cupa menstruala?

Probabil ai aflat de aceasta minunatie si anume cupa menstruala reutilizabila, de nenumaratele beneficii si multitudinea de avantaje, si ti-a mai ramas o intrebare fara raspuns.

Poti sa urinezi cu cupa menstruala?

Raspunsul este: Da, poti urina atunci cand porti o cupa pentru menstruatie.

Atunci cand porti o cupa, aceasta se plaseaza in interiorul vaginului, mai exact in partea inferioara, in jurul colului uterin, cu scopul de a colecta sangele menstrual. In timp ce uretra, orificiul prin care urinam, este situatia in partea din fata a vaginului, deci este separata. Uretra si vaginul sunt doua deschideri separate. Prin urmare, nu exista nici un impediment pentru a urina in timp ce folosesti un produs menstrual reutilizabil intern.

Asadar, nu va exista nici o interferenta intre cupa de menstruatie si procesul de urinare. Cand simti nevoia sa urinezi, pur si simplu o faci.

Cupa menstruala este menita sa fie purtata in timpul perioadei menstruale si nu trebuie sa fie indepartata pentru a urina, deci nu ar trebui sa iti afecteze abilitatea de a urina in nici un fel. Dupa ce te obisnuesti cu ea, vei gasi ca nu este nevoie sa o indepartezi la fel de frecvent ca tampoanele sau absorbantele interne, deoarece pot fi purtate mai mult timp inainte de a fi necesara golirea.

Este posibil sa simti prezenta cupei menstruale dar aceasta nu ar trebui sa te impiedice sa urinezi in mod normal.

 

@chilotis Da! Poti urina atunci cand folosesti o cupa menstruala. Vaginul si uretra sunt diferite, astfel procesul de urinare cu o cupa menstruala ar trebui sa aiba loc fara nici cel mai mic impediment. #menstruatie #chilotis #produsemenstruale #cupamenstruala ♬ original sound - Alida Jucuţi

 

Asigura-te ca citesti si urmezi instructiunile producatorului privind inserarea, purtarea si indepartarea corecta a cupelor menstruale, pentru a te asigura ca le folosesti in mod corespunzator si confortabil.

Poti citi aici si articolul despre parerile clientelor care au incercat o cupa menstruala.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.